Nieuws

Nieuwe SMD Lijn

Om de technische uitdagingen op het gebied van elektronica componenten het hoofd te bieden en eigenlijk een stukje hierop vooruit te lopen heeft Gemini Electronics te Beek (L) geïnvesteerd in een nieuwe derde separate productie-lijn.
Aangezien de optimale “time to Market” gecombineerd met flexibiliteit de steunpilaren van Gemini Electronics zijn, is gekozen voor een productie straat die hier naadloos op aansluit.
De Speedprint inclusief API (Automatische Pasta Inspectie) voorziet in een vroegtijdige kwaliteitscontrole van de meest gevoelige stap in het productie-proces.
Gekoppeld via E-flex boardhandling kunnen we ,in combinatie met de “state of the art” Hanwha 482 pick & place machine, de toekomst het hoofd bieden.
De Hanwha 482 kenmerkt zich door makkelijke bediening met toch een hoge output. Verder heeft de Hanwha 482 intelligente feeders die via barcode aan een component gekoppeld worden.
We kunnen de machine offline programmeren waardoor stilstand beperkt wordt. De relatief kleine footprint voorziet in een eenvoudige groei van 30000 componenten/uur naar bv 60000 componenten/uur.
Ondanks het feit dat deze machine geschikt is voor grote aantallen,is het toch mogelijk ook kleinere productie te doen. De feeders kunnen namelijk ook korte stripjes verwerken.
De firma Smans heeft een uitstekende taak verricht door op een objectieve wijze mee te denken om Gemini Electronics “ready for the futures” te krijgen.
Gemini Electronics onderscheidt zich nu doordat zij 4 verschillende producten tegelijkertijd kan produceren conform de momenteel geldende maatstaven.

Aanpassing Privacy beleid

Conform de nieuwe wetgeving met betrekking tot de Algemene Verordening Gegevensbescherming
hebben wij ons privacy beleid aangepast.

De hele procedure is hier te lezen

Gemini Electronics Partner in consortium met Ten Cate’s Factory of the Future

Consortium met TenCate, Norma e.a. ontvangt € 1,5 miljoen van Provincie Overijssel voor smart production in The Factory of the Future

Provincie Overijssel heeft € 1,5 miljoen ontwikkelingssubsidie toegekend aan een consortium geleid door TenCate voor het openinnovatiecentrum The Factory of the Future. De projectomvang bedraagt in totaal circa € 6 miljoen. Het project heeft als doel de productie van geavanceerde TenCate-materialen, zoals beschermende weefsels, nog efficiënter, duurzamer en slimmer te maken, de zogeheten smart production. Naast initiatiefnemer TenCate heeft gedeputeerde Theo Rietkerk van de provincie Overijssel zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor deze baanbrekende technologische innovatie in de maakindustrie in Oost-Nederland, die van grote betekenis is voor de regionale economie en de (in)directe werkgelegenheid.

Lees verder

samenwerking WEdirekt printplatenshop pcb lay-out optimalisatie

Gemini Electronics heeft een nauwe samenwerking opgezet met de printplatenshop van Wurth Elektrotechniek met betrekking tot optimale produceerbaarheid van een PCB ontwerp.

WEdirekt produceert uitsluitend in de drie Duitse fabrieken van Würth Elektronik. Het grootste deel van de productie vindt plaats in Rot am See, de thuisbasis van hun proto-fabriek.Lees verder